Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Toni Bach i Joan Badell aspiren que els Verds facin un pas endavant

Toni Bach i Joan Badell dirigiran els Castellers de Vilafranca els propers quatre anys, perquè la seva ha estat la única candidatura presentada. El tàndem, que reconeix que són una candidatura continuista, compta amb un equip de més de 50 persones i es marca com a repte fer un pas endavant.

Bach reconeix que dirigir la que considera “millor colla de la història” fa respecte i recorda que hi ha dues colles que li trepitgen els talons, però el repte el motiva i li agrada.
Al nou cap de colla no li agrada parlar de castells concrets, però admet que personalment somia amb el 4d10f i recorda que ja ho va dir l’any 1996.
Per consolidar i augmentar el lideratge dels Castellers de Vilafranca, el Toni de Lloret demanarà el mateix compromís que tenen els integrants de tronc i pom de dalt a les manilles, al nucli del folre i al peu.
La candidatura pretén seguir innovant amb les tècniques d’assaig i portar als assaigs generals proves realitzades recentment a l’escola de castells i en els assaigs joves. De fet, creen una nova àrea que s’ocuparà de la preparació física i de la salut dels castellers per tal de minimitzar el risc de lesions, com explica el proper president, Joan Badell.
Un altre dels reptes que entomen, recollint el guant de l’actual junta, és la museïtzació de la seu social i la seva adaptació a les necessitats de la colla. Segons Badell Cal Figarot pot donar molt de joc i volen reformar-lo i fer-lo més visitable, convertint-lo en un “museu viu” amb l’objectiu que sigui un punt de referència dels visitants que arriben al Penedès.
L’actuació es farà en dues fases i la primera, que comprèn la nau i els jardins, ja començarà a principis de febrer. La segona fase contempla la casa, inclòs el bar-restaurant i la creació d’audiovisuals, i començaria a principis del 2017.
Toni Bach, de 49 anys, i Joan Badell, de 41 anys, van coincidir entre el 2008 i el 2011 com a sots-cap de colla i cap de pinyes, folres i manilles respectivament amb David Miret com a cap de colla.
La seva candidatura se sotmetrà a votació en una assemblea extraordinària dels Verds, el 5 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: