Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Toni Bach es perfila com a nou cap de colla dels Castellers de Vilafranca

Fins aquest divendres encara està obert el període per presentar candidatures per dirigir la colla dels Castellers de Vilafranca, però fins avui només s’ha presentat una candidatura continuista i tot apunta que serà la única candidatura que es presenti.

Al capdavant de la candidatura opta al càrrec de cap de colla Toni Bach i l’acompanyaria com a president de la junta dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell. Els dos rellevarien a Pere Almirall i Jou Cabré que han capitanejat la colla en els darrers quatre anys assolint grans reptes castellers i la millor diada de la història.
Toni Bach, més conegut com a ‘Toni de Lloret‘, ho ha fet gairebé tot als castells. Nascut al Masnou ara fa 49 anys, però afincat a Lloret de Mar als pocs dies de néixer, les seves espatlles poden presumir d’haver parat al tronc els castells més importants de la història. El juny del 2013 es va convertir en el primer casteller que descarregava construccions de 9 pisos durant 25 anys consecutius. La seva relació amb els Verds va començar l’any 1989, rellevant un dels terços de la torre de vuit amb folre i el mateix any va pujar de quarts al primer tres de nou amb folre descarregat dels Castellers de Vilafranca.
A la candidatura de Toni Bach l’acompanya com a president Joan Badell. Badell va entrar als Castellers de Vilafranca l’any 1991, fent de manilles des de la primera torre de 9 del 1995. Va formar part de l’equip de pinyes a l’època del ‘Melilla’ com a cap de colla, i entre 2008 i 2011 va ser el cap visible de pinyes, folres i manilles amb el David Miret de cap de colla.
El 2013 va ser distingit com a Casteller de Socarrel.
El període per elegir nous cap de colla i president dels Verds està obert encara fins a aquest divendres a les 12 del migdia .
El 17 de gener es reunirà la Comissió Gestora de la colla, formada pel Consell de Savis, integrada per Caps de Colla i Presidents. Divendres 29 de gener se celebrarà l’Assemblea General anual Ordinària, que servirà per tancar el mandat de 4 anys de l’equip dirigit per Pere Almirall i Jou Cabré, i just una setmana després, el 5 de febrer, se celebrarà l’Assemblea General Extraordinària d’elecció de nova Junta Directiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: