Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les persones que es van autoinculpar pel 9-N comencen a rebre la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que desestima la denúncia

Segons la interlocutòria que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha començat a remetre a les persones que es van autoinculpar pel procés participatiu del 9N, no hi va haver delicte en les actuacions dels ciutadans que hi van participar.

En aquesta interlocutòria, el Tribunal ordena l’arxiu de les actuacions. L’organització que va promoure la campanya d’autoinculpacions al Penedès arran de l’admissió a tràmit de la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l’organització del 9-N va ser l’Assemblea Nacional Catalana. El fins ara coordinador de l’assemblea a Vilafranca, Ramon Costa, afirma que no s’entén la “justícia d’aquest país perquè considera que es pot incórrer en un delicte per posar les urnes i, en canvi, se les empesca per intentar exonerar de responsabilitats a la infanta”, fent referència al cas Nóos. Costa considera que les autoinculpacions són centenars de mostres del suport dels ciutadans a l’acció que van organitzar i promoure Mas i les conselleres.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana insisteixen en que seguiran treballant en el camí cap a la independència, donant suport a les decisions que està prenent el Parlament.

Ramon Costa ha estat fins dissabte el coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca. Ara, havent complert tres períodes en el càrrec, passarà a ser vocal de l’organització. Dissabte es van presentar 9 candidats per portar les regnes de la territorial i, d’aquests, 8 són electes. Els 226 membres de ple dret de l’ANC a Vilafranca hauran de triar dijous en assemblea els futurs coordinador, tresorer i secretari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: