Diumenge, 4 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de La Font de la Canya prepara noves excavacions a Castellet i la Gornal i Subirats

L’equip de La Font de la Canya prepara dues noves recerques arqueològiques al Penedès, que complementarien la recerca sobre la vinya i el vi iniciada fa uns anys a Avinyonet.

A l’igual que Font de la Canya, les dues estarien emmarcades en el projecte global de recerca El canvi sociocultural a la Cossetània Oriental que dirigeix el catedràtic d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, Joan Sanmartí.
A principis de juny, l’equip format per arqueòlegs i estudiants farà una primera campanya d’excavació a la Timba de Santa Bàrbara, a Castellet i la Gornal. El jaciment preibèric o de primera edat del ferro es troba davant del castell de Castellet i no ha estat mai excavat.
L’arqueòleg Dani López explica que es vol comprovar si és un enclavament del comerç fenici al riu Foix, que podria aportar llum sobre l’origen de la viticultura i els primers vins arribats al Penedès en àmfores fenícies.
I d’altra banda, l’ajuntament de Subirats també està molt interessat en excavar el jaciment del Pujol d’en Figueres, davant el castell de Subirats. Es tracta d’un centre de control estratègico-militar amb gran quantitat de
material d’època ibèrica. Segons López és probable que La Font de la Canya estigués sota el seu domini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: