Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’activista sahrauí Abida Mohamed explica la resistència no violenta del seu poble en una xerrada a Vilafranca

L’activitat es va fer a l’Escorxador dijous al vespre, i va comptar a banda de la mateixa Abida Mohamed, amb la participació de Xavier Serra, membre de la Junta de la Federació Acaps.

Sota el títol de “Trencar el silenci per un Sàharalliure” la voluntat era també fer una explicació en municipis com Vilafranca que participen molt activament i donen molt de suport al poble sahrauí de les diferents accions i campanyes que es duen a terme. Serra recordava precisament aquest col·laboració, des del primer moment, de Vilafranca amb la causa sahrauí.

Tall “Sí, és 7h45’09” … 7h45’33” en pau”

La xerrada volia fer visibles les campanyes i victòries locals i internacionals del moviment de resistència no violenta. Abida Mohamed participa en el projecte Laonf per reforçar les capacitats dels activistes sahrauís joves per contribuir a una transformació no violenta del conflicte al Sàhara Occidental. Recentment s’ha commemorat el 40è aniversari de l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Regne del Marroc, recordant també que en el seu moment España va abandonar el territori sense concloure el procés de descolonització que havia iniciat l’ONU.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, també assistia a l’acte i recordava aquest compromís de l’Ajuntament, però també de la societat vilafranquina amb el poble sahrauí.

L’acte estava organitzat pel Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, la Federació ACAPS i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en el marc del projecte Laonf.
El mateix dijous al matí, responsables de l’entitat impulsora del projecte es van reunir amb la regidora de Solidaritat i Cooperació per a informar dels detalls de les accions i els resultats del projecte.
L’Ajuntament va fer una aportació econòmica al projecte mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: