Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots decideixen no actuar per Sant Fèlix aquest 2016

La colla tindrà una placa a la plaça de la Vila per commemorar el primer castell de 9.

Els Xicots de Vilafranca van celebrar aquest divendres al vespre l’assemblea anual. Com és habitual, es va fer balanç de la temporada anterior i es van tractar alguns dels objectius del curs. Entre d’altres qüestions, la junta va exposar el seu posicionament sobre la participació a la Diada de Sant Fèlix, que és el de no plantejar-se actuar-hi encara, sempre i quan es millorin les condicions de la diada del 29 d’agost i es preservi el dret a decidir de les colles locals sobre la seva participació a la diada del 30 d’agost.
La cap de colla, Aina Mallol, va manifestar en aquest sentit que l’objectiu de la colla enguany ha de ser continuar treballant per consolidar els castells assolits el 2015 i de mica en mica adquirir un nivell superior.
Una altra qüestió tractada a l’assemblea va ser la reorganització a la junta. Enguany no tocava renovació de càrrecs perquè són bianuals, però sí que s’han produït alguns canvis a la tècnica, als equips de canalla i pinyes, i a la social, a les àrees de comunicació i logística.
En el balanç de la temporada, Aina Mallol va ressaltar la progressió de la colla a nivell casteller i va anunciar la voluntat de continuar amb la intensa línia de treball aquesta temporada.
D’altra banda, la junta va informar també del compromís de l’Ajuntament de Vilafranca de col·locar una placa a la plaça de la Vila per commemorar el primer castell de 9 dels Xicots, que ha permès que la vila tingui dues colles de 9.
Per la part social, la presidenta Esther Vicente va explicar la voluntat de potenciar l’Associació d’Amics dels Xicots de Vilafranca. També va exposar l’estat de comptes de la colla, que ha pogut eixugar una part del deute, i va fer balanç de les activitats realitzades durant la temporada. En especial, es va destacar l’èxit de la jornada de recreació d’un mercat antic a la plaça del Firal, que va comptar amb una actuació castellera a l’antiga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: