Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup organitzat que robava en cases a l’Alt Penedès

La primera actuació va tenir lloc el dimarts 19 de gener, quan la filla de la propietària d’un immoble de Gelida que estava passejant va veure que la llum de casa seva estava encesa, cosa que li va estranyar ja que sabia que no hi havia ningú a l’interior.

Tot seguit, la dona va veure dues persones fugint a peu de l’immoble en direcció a la muntanya. De seguida, va alertar a la policia i al lloc dels fets es van apropar dues patrulles del cos de Mossos d’Esquadra i una patrulla de la Policia Local de Gelida.
Poc temps després, els Mossos d’Esquadra van veure en un carrer proper dels fets, dos homes en actitud sospitosa per la qual cosa els van identificar. Durant l’escorcoll, els agents van trobar-los eines susceptibles per a cometre un robatori, de manera que van acabar detinguts i traslladats a dependències policials.
La segona actuació va tenir lloc un dia després, el dimecres 20 de gener, cap a les set de la tarda, quan dos testimonis van alertar que un vehicle amb tres individus al seu interior, que no eren veïns de la zona, i que circulava a poca velocitat i fent maniobres estranyes, estava causant inseguretat al municipi de Sant Pere de Riudebitlles.
Gràcies a la descripció del vehicle i dels seus ocupants, les dotacions policials van iniciar la recerca per la zona quan van rebre l’avís que s’acabava de produir un robatori a interior de domicili en aquest municipi.
Poc desprès, una dotació policial va localitzar un vehicle que coincidia plenament amb la descripció, mentre circulava per la carretera BP-2151 a l’alçada de Sant Pere de Riudebitlles, amb tres ocupants a l’interior.
En el moment en què els agents van aturar el vehicle, el copilot va obrir la porta i va fugir corrents per la carretera en direcció a Sant Sadurní d’Anoia. Els altres dos ocupants van quedar detinguts.
Arran de les investigacions posteriors, la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès ha pogut vincular aquests quatre homes, de nacionalitat albanesa, amb un grup organitzat, que operava a la comarca de l’Alt Penedès. Amb aquestes detencions, es dóna per desarticulat aquest grup però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
Els detinguts van passar a disposició judicial, i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: