Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els indicadors econòmics del 2015, com el nombre de comerços actius i els usos dels aparcaments del centre, constaten la recuperació a Vilafranca

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort ha avançat algunes de les dades que demà trametrà al consell de comerç municipal i que constaten una certa recuperació econòmica a Vilafranca. Ho ha fet en el transcurs del fòrum ADEGP que tenia lloc aquest matí al Centre Àgora amb el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya Josep M. Recasens.

Montfort ha explicat que el nombre de comerços s’està mantenint a Vilafranca a l’entorn dels 800. Al 2008 n’hi havia 830, al 2010 es va tocar fons amb 782 i aquest 2015 es tanca l’any amb 816. El regidor destaca que, encara que hi ha molts negocis que tanquen, s’obren noves activitats a raó de tres per setmana.

Un altre indicador que el regidor ha valorat positivament ha estat el dels usos dels aparcaments del centre, concretament el soterrat de la rambla i el de Cal Rondina, que han augmentat de l’ordre del 6%. Són dades que caldrà valorar i interpretar, com explica Montfort.

En aquest sentit, els representants de l’Associació de Comerciants Centre Vila han afirmat que els dissabtes a la tarda hi ha poca vida al centre, també als aparcaments, i han demanat a l’ajuntament que estudiï la situació instant-lo a elaborar un pla de xoc. El regidor s’ha compromès a abordar aquest tema demà en la reunió del consell de comerç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: