Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre d’Interpretació de La Font de la Canya s’inaugurarà el 10 d’abril

Coincidint amb la fira Microvi obrirà portes el Centre d’Interpretació del jaciment de La Font de la Canya, al Local de les esquerres a Avinyó Nou.
Promogut per l’ajuntament d’Avinyonet, la Generalitat i la Diputació, el Centre d’Interpretació de La Font de la Canya estrena una primera fase que consta d’una sala de 150m2.

Al De copes de PTV, que aquest divendres estrena 6a temporada, el codirector del jaciment, l’arqueòleg Dani López, ha explicat que estan acabant d’enllestir el projecte museogràfic que sota el discurs DO Vinífera, es focalitza en la vinya i el vi a partir de les troballes realitzades al jaciment ibèric d’Avinyonet.
El més destacat serà la reproducció d’una casa ibèrica i de la primera premsa de vi documentada al Penedès.
Algunes de les peces del jaciment s’exposaran en vitrines i per a una millor comprensió s’estan preparant vídeos, en els quals, per exemple, l’equip d’arqueòlegs recrea com els ibers de Font de la Canya elaboraven vi, enregistrades a la Ciutadella de Calafell.
Un altre element important en el que treballa l’equip d’arqueòlegs és el disseny d’una app per a telèfons mòbils que permetrà veure Font de la Canya al segle III aC en 3D.
En properes fases, el Centre d’Interpretació mostrarà altres aspectes
relacionats amb el jaciment com l’agricultura, el comerç i les relacions amb altres zones del Mediterrani i d’Europa. De fet, en el pressupost de l’ajuntament d’Avinyonet per al 2016 ja es contempla una partida de 27.000 euros per a la 2 fase del projecte museogràfic de Font de la Canya.
López també ha explicat que està molt satisfet perquè després de 4 anys darrera d’un projecte de micromecenatge dirigit als cellers, finalment es presentarà en el proper ple de la DO Penedès. El projecte ofereix diferents opcions de mecenatge per continuar fent recerca i difusió de Font de la Canya, com per exemple finançar l’excavació del celler localitzat el 2014. L’arqueòleg explica que en el sondeig realitzat ja van aparèixer més de 15.000 fragments d’àmfores, elements exòtics i la primera llavor de raïm sense carbonitzar.
Dani López parla abastament de totes aquestes qüestions i d’altres en la primera entrevista del De copes, que aquest divendres comença la sisena temporada i a més, estrena nou set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: