Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa prioritzar les polítiques socials i recuperar l’antic hospital amb una residència per a la gent gran

Després de recollir la setmana passada en una sessió oberta a la participació propostes i suggeriments per incloure en la proposta de pressupost per el 2016, el grup de Vilafranca en Comú les ha fet públiques aquest dilluns a la tarda, abans de la sessió de ple de demà en què es porten a aprovació.

Els regidors Ramon Arnabat i Toni Peñafiel comentaven que continuen considerant que la proposta que fa l’equip de govern és continuista i poc agosarada a nivell social. VeC proposa ampliar partides que es destinen a finalitats socials com el càtering social, el Rebost Solidari, el suport als serveis socials que presta Creu Roja, els ajuts econòmics a l’educació i els recursos que es destinen a la rehabilitació d’habitatges.
Els recursos necessaris per tirar endavant aquesta proposta podrien sortir de reduir el romanent de l’Ajuntament a final d’any i reorientar algunes inversions previstes.
D’altre banda, pel que fa a la proposta d’inversions des de VeC feien especial atenció en la rehabilitació de l’antic hospital. Consideren que un milió d’euros és excessiu en aquests moments per aquest projecte, i més encara per instal·lar-hi unes dependències municipals. Arnabat explica que des del seu punt de vista d’aquest milió, 400.000€ es podrien destinar a adequar l’antic hospital per acollir-hi serveis a les persones grans. Un ús més adequat al que és aquest edifici.
Els regidors de VeC continuaven desgranant 250.000€ per adequar l’edifici de l’enològica per acollir els serveis municipals, 150.000 per incrementar la partida per rehabilitació habitatges socials; i 200.000 per incrementar la partida per la reparació d’infraestructures.
Finalment Toni Peñafiel comentava també que proposen destinar una partida de 18.000€ destinats a fer una auditoria social, que ha de servir per fer una anàlisi de les mancances i necessitats en temes socials, d’equipaments i polítiques a desenvolupar a Vilafranca en els propers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: