Dilluns, 28 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Vilafranca reitera la voluntat de mantenir els serveis municipals i que l’àmbit social i el suport a les entitats continuïn sent prioritaris en la proposta de pressupost

La proposta de l’equip de govern de Vilafranca planteja un pressupost continuista de prop de 49 milions d’euros.

40 milions i mig es dediquen a l’ajuntament i la resta a les sis societats i fundacions que en depenen: Aigües de Vilafranca, l’Institut Municipal de Formació, els Serveis Municipals de Comunicació, les fundacions de Vinseum i de la Festa Major i el Consorci de Penedès TV. Aquí s’ha aconseguit un estalvi de més de dos milions d’euros amb la reducció a la meitat de patronats i societats municipals. Amb un escenari condicionat per la congelació de taxes i impostos, el marc legal i els pressupostos de l’estat, que obliguen a apujar un 1% els sous dels treballadors municipals, la situació de crisi econòmica i la crisi social, l’equip de govern vol assegurar serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris. El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz destaca que l’ajuntament destina una àmplia part del pressupost a serveis que no li són obligatoris.

Ruiz ha explicat que, un cop s’ha assegurat el manteniment dels serveis, el marge de despesa que li queda a l’Ajuntament és d’uns dos milions d’euros. D’aquesta xifra, un 40% es preveu destinar a subvencions i convenis amb entitats, la major part de les quals treballen en l’atenció a persones, un 33% a activitats que organitza el propi ajuntament, com la programació cultural i l’esportiva, i un 24% a ajuts socials directes a persones o famílies. El tinent d’alcalde Ramon Zaballa incidia en la prioritat social del pressupost, que dedica 10 milions dels 40 totals a l’àmbit social.

Regull també ha destacat la xifra del 29% del pressupost que l’Ajuntament dedica a serveis que, segons la llei, són no obligatoris, com les llars d’infants, l’escola de música o l’escola d’art.

Entre les inversions previstes el 2016, destaquen la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital al c/ Sant Pere per acollir serveis municipals fins ara dispersos, que costarà un milió d’euros; continuar la urbanització de l’espai públic a l’entorn de l’eix de la via, pressupostada en 600.000 euros; o la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social, amb 300.000 euros.

Podeu consultar la informació relativa al pressupost que ha facilitat l’equip de govern en aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: