Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca inicia el camí per elaborar el Pla municipal d’atenció als animals de companyia i de tinença responsable

Amb una primera jornada de treball adreçada a ciutadans a títol individual i entitats de l’àmbit dels animals de companyia, l’Ajuntament de Vilafranca, a través del servei de Salut, ha entomat el repte d’elaborar un pla d’atenció als animals de companyia i de tinença responsable i ha buscat la col·laboració de la ciutadania per a tirar-lo endavant.

L’objectiu és canalitzar i donar resposta a totes les demandes, queixes i propostes que arriben al servei de salut en relació a aquesta matèria i obtenir un marc que ajudi a millorar la convivència. Entre els reptes hi ha els de reduir dràsticament els comportaments que impliquen maltractament animal, abandonaments o molèsties al veïnat, per exemple.
El pla es comença a elaborar tot just ara i es preveu que tingui una vigència de 5 anys, un cop sigui aprovat pel ple municipal.

Una de les demandes principals dels propietaris de gossos és disposar d’espais dins del nucli urbà on els animals puguin anar deslligats, ja que és obligatori dur-los lligats per la ciutat. En aquest sentit, l’Ajuntament ha projectat de moment quatre espais, dos dels quals estaran fets abans que acabi l’any: un al parc de Sant Julià, amb més de 700 metres quadrats, i un altre al carrer Barba i Roca, a tocar de les vies del tren, que tindrà uns 500 metres quadrats.

Aquests espais tindran, entre altres elements, ombra, una tanca que els delimiti i una font perquè els animals puguin beure.

També es preveuen espais per a gossos a la zona del Balcó de Les Clotes a tocar de l’Espirall i a la Rambla de la Generalitat de La Girada. I no es descarta fer-ne un a sobre de la llosa de les vies del tren. Fins ara Vilafranca no disposava de cap espai d’aquest tipus.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: