Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf aprova un pressupost a l’alça de 23’8M€

El pressupost afronta, entre d’altres reptes, resoldre les mancances i irregularitats administratives que van posar de manifest l’auditoria de la sindicatura de comptes.

En el ple celebrat a Canyelles aquest dilluns, la Mancomunitat Penedès Garraf ha aprovat per unanimitat el pressupost per al 2016 que té un increment del 5,5 % respecte el d’aquest any. El pressupost total és de 23.821.988 euros i un any més, el servei de residus continua com l’àrea amb un pressupost més elevat, en concret 16.122.862 euros. El vicepresident Aureli Ruiz, ha explicat que “l’augment de tones de residus recollits es pot considerar un indicador de millora econòmica, però alhora suposa per la Mancomunitat un augment important de les quotes que han de pagar els Ajuntaments ja que també augmenta el cànon d’entrada a abocador”. En aquest context, segons la Presidenta Rosa Huguet, “l’equip de govern encara el 2016 amb molta energia i amb tota l’atenció posada a resoldre les necessitats i demandes dels ajuntaments, però també amb la voluntat ampliar el catàleg de serveis que oferim”. Per això el pressupost aprovat prioritza un seguit d’actuacions i canvis en l’organigrama destinats a millorar la transparència de l’ens i que han de contribuir a resoldre les mancances i irregularitats administratives que van posar de manifest l’auditoria de la sindicatura de comptes.
En l’actualitat la Mancomunitat ofereix els serveis de recollida i gestió dels residus urbans, de sanejament de les aigües residuals, de recollida i gestió dels animals abandonats, de portada d’aigües potables, d’iniciatives econòmiques, el laboratori d’anàlisi d’aigües i la coordinació dels plans de drogues de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: