Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa reduir la inversió en la rehabilitació de l’antic hospital i destinar els diners a temes socials

Els tres regidors d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca han explicat que han presentat a l’equip de govern una proposta en què repensen el pressupost del 2016, tant pel que te a veure amb la destinació dels diners com en la manera d’obtenir recursos.

Mònica Hill, Pere Sàbat i Josep Àlvarez han explicat que consideren que la proposta del govern és massa continuista i poc social. Comenten que han tingut una primera reunió amb responsables del govern municipal per presentar les seves propostes que han articulat al voltant d’un pla de xoc que com destaca Mònica Hill passaria per exemple per ampliar la partida d’ajuts directes i indirectes a famílies i persones en situacions de risc d’exclusió social. En un moment de situació econòmica encara complicada per gran part de la població i amb persones que treballen i que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.
Des d’ERC demanen augmentar els tipus d’ajuts i els barems per concedir-los en temes com alimentació, beques menjadors, extraescolars, reforç educatiu, suport a la cobertura del lloguer i els subministraments bàsics i a l’atenció domiciliària a les persones grans.
Un altre focus seria combatre l’atur, amb ajuda a petites i mitjanes empreses subvencionant la seguretat social durant un any dels treballadors nous contractats de manera indefinida. També proposen doblar la quantitat que es dedica al programa Vilafranca Inclusiva; doblar el nombre de pisos per lloguer social que pot oferir l’Ajuntament i reprendre els pressupostos participatius dotant amb 30.000 € a cada barri per tal que els veïns puguin decidir-hi actuacions.
Per tal de poder fer front a aquestes propostes, des d’ERC han presentant tres alternatives econòmiques. D’una banda destinar una part del superàvit a aquestes accions, i fer-ho constar ja en el pressupost del 2016. Consideren que 200.000 euros seria una quantitat assumible. D’altra banda proposen aplicar un recàrrec en l’IBI als habitatges desocupats durant més de dos anys dels grans tenedors i destinar aquests diners a accions socials.
Finalment Mònica Hill plantejava que una de les grans inversions per el 2016, la rehabilitació de l’antic hospital dotada amb 1 milió d’euros, es rebaixi a la meitat. No són contraris al projecte, però consideren que amb el 50% dels pressupost assignat es podria iniciar i amb la resta fer possibles les seves demandes.
Els regidors d’ERC consideren que les seves propostes són realistes, i confien en poder arribar a algun acord amb l’equip de govern en els propers dies abans de la seva votació al ple del proper 15 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: