Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC dels Monjos proposa un Pla de Xoc social

Per evitar el trencament social, ERC dels Monjos proposa un pla de xoc per la inclusió social, impulsant una Cooperativa de Crèdit Municipal.

Fa uns anys un informe de la Diputació de Barcelona ja advertia que Santa Margarida i els Monjos era un municipi ric amb rendes familiars baixes. Segons un comunicat d’ERC, aquesta divergència lluny de disminuir s’ha anat agreujant amb la crisi, sense que el PSC, que governa el municipi des de fa 36 anys, hagi fet res per canviar-ho. L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos té un romanent de tresoreria de més de sis milions d’euros, i paral·lelament la taxa d’atur municipal és superior en dos punts a la mitjana comarcal, mentre els serveis socials del municipi van atendre l’any 2014 a 958 persones, un 13% de la població. Culturalment el municipi també es situa a la cua de la comarca, amb un percentatge de persones que no entenen el català que dobla el percentatge comarcal.
ERC fa una proposa amb un Pla de Xoc Social adreçat a enfortir el municipi davant dels estralls de la crisi.
Entre d’altres mesures socials proposa un pla de formació bàsica de caràcter professionalitzador que asseguri uns estàndards mínims d’ocupabilitat, adreçat especialment a l’important col·lectiu de joves que van deixar l’escola i actualment ni estudien, ni treballen.
El pla també està concebut per donar suport i finançament a la creació de projectes d’economia social i cooperativa. La proposta d’ERC acompanya el Pla de Xoc Social amb mesures com la creació d’una Cooperativa de Crèdit Municipal que permeti donar microcrèdits a per engegar petits negocis, que respongui als paràmetres d’economia social i doni noves eines de desenvolupament a l’emprenedoria municipal.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: