Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El violoncel·lista Oriol Prat ha ofert un concert amb peces del barroc al segle XX

Aquest dimecres al vespre a l’Auditori Montserrat Junyent de l’Ateneu Municipal, tenia lloc un concert de violoncel a càrrec d’Oriol Prat.

Aquest concert permetia conèixer el repertori d’aquest instrument des del barroc fins al segle XX. El concert estava basat en tres obres cabdals, La Suite nº 3 de J. S. Bach, obra representativa del Barroc, el “recitativo” de Berio i les dues Sonates de Hindemith i Kódaly, que traslladen al primer terç del segle XX, inici del període d’Avantguarda. Oriol Prat assenyala que ha estat per a ell un repte personal.
Durant la seva intervenció musical va fer comentaris pedagògics del mateix intèrpret per situar el compositor, l’època, l’estil i el context històric i fer més didàctic el concert. Una tasca que l’intèrpret considera important especialment si es té en compte que el públic provenia sobretot de l’escola de música.
Oriol Prat Sabater va començar a estudiar violoncel a l’Escola de Música de Capellades, va finalitzar els estudis de Grau Mitjà al Conservatori de Música d’Igualada i es va graduar a l’ESMUC, completant els seus estudia amb un Màster de violoncel a l’escola de música d’Stuttgart amb les màximes qualificacions.
Des del 2013 es membre del Cosmos Quartet, formació amb la qual recentment van obtenir el 3r Premi en el Concurs Internacional Carl Nielsen de Dinamarca.
Ha estat solista de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.
També ha col·laborat amb la Orquestra Arcos de Madrid i l’Orquestra Simfònica de Galícia.
El concert estava obert a tot el públic en general i era gratuït.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: