Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tradicional concert de Sant Esteve de la Polifònica introdueix canvis amb fusió musical i elements escènics

Aquest dissabte a les set de la tarda, l’Auditori Municipal de Vilafranca acollirà el concert de Sant Esteve de la Polifònica, un dels actes de mes tradició dins el calendari cultural de la vila. Per l’edició d’aquest any, la coral vilafranquina presenta una proposta diferent, amb l’ànim d’anar innovant i d’adaptar-se als nous temps.

Des del punt de vista musical es basa en el concepte de fusió d’estils, i des del punt de vista de l’espectacle, s’introdueixen certs elements escènics, que contribueixin a una millor expressivitat i connexió amb el púbic.

La primera part del programa, que han anomenat ”reinventant Händel”, consisteix en una selecció de cors de l’oratori El Messies, amb la part coral totalment fidel a l’original, però amb la part instrumental a càrrec d’un trio jazzístic de piano, contrabaix i bateria. Per això es parla de fusió d’estils, el resultat és tan sorprenent com interessant.

La segona part del concert, integrada per cançons populars de Nadal que han triat els mateixos cantaires, també compta amb l’acompanyament del trio de jazz, amb la qual cosa tots els oients podran reconèixer la bellesa perenne d’aquestes melodies, però hi descobriran una nova i inaudita sonoritat.
Tant els arranjaments de les nadales com els dels fragments del Messies, són obra de Carles Sanz, i s’estrenaran en aquest concert.

El trio instrumental l’integren el propi Carles Sanz al piano, Jordi Mestres, contrabaix, i Ricard Parera, bateria.

L’assessorament escènic ha comptat amb la col·laboració de l’actriu Clara Cols.

La direcció musical del concert de Sant Esteve és a càrrec del titular de la Polifònica, David Hernàndez.
Es poden adquirir entrades en horari comercial als establiments Òptica Lacortset, Torrons Garcia Sirvent i La Botiga del Parquet, i el dia del concert des d’una hora abans a l’Auditori Municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: