Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El districte de calor de la Girada entrarà en funcionament a principis d’any

L’Ajuntament de Vilafranca posarà en marxa una nova instal·lació de generació d’energia tèrmica per combustió de biomassa, que donarà servei a edificis públics del barri de La Girada com l’Arxiu Històric, la llar d’infants El Parquet, l’escola Dolors Piera i el nou institut de La Girada.

L’alcalde, Pere Regull, acompanyat del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, va visitar ahir les obres del projecte, batejat com a districte de calor de la Girada, que està previst que es posi en funcionament a principis de 2016.
Emmarcat en el projecte europeu LIFE Vinyes per Calor, que subvenciona el 50% del cost, el projecte compta amb la col.laboració público-privada. La inversió, inclosa la construcció de la caldera i el sistema de distribució energètica als diferents edificis, és de 480.000 euros.
L’alcalde ha destacat la millora ambiental que representa i l’estalvi econòmic, assegurant que la inversió s’amortitzarà ràpidament.
El diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, ha ressaltat la transversalitat d’aquest projecte i ha apostat perquè es pugui exportar a altres llocs.
Amb el projecte “Vinyes per calor”, Vilafranca aposta per la viabilitat
d’aprofitar la biomassa procedent dels sarments de vinya per generar energia tèrmica, tractant aquestes restes de poda com un recurs i no com un residu. A La Girada la instal·lació per a la distribució de l’energia tèrmica ja està finalitzada i ara es preveu l’ampliació d’aquest servei a altres equipaments públics propers, com el centre sociosanitari Ricard Fortuny.
El projecte es completa amb la participació d’agents diversos com la cooperativa Nouset, que s’encarregarà de subministrar el material per a la combustió, la cooperativa Covides, que ofereix les vinyes, i el clúster Innovi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: