Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CUP, ERC i VeC reclamen a l’equip de govern la participació de tot Vilafranca en el projecte de cobriment de la llosa de les vies

Segons els tres grups municipals, els treballs sobre la llosa de les vies del tren que està desenvolupant l’equip de govern de CiU i PSC han perdut “l’esperit participatiu i els anhels de projecte comú de ciutat” que contemplava el projecte del 2007 i que imaginava la llosa com un gran pulmó verd, amb un teatre, zones de passeig i espais per a activitats lúdiques i esportives.

Els temps han canviat, la crisi ha fet estralls i, ara, aquella idea potser es plantejaria molt diferent. Però des de la CUP, Esquerra i Vilafranca en Comú creuen que el que no es pot fer és tirar milles i desenvolupar un projecte tan important per a la ciutat sense consens amb l’oposició i sense la implicació de la societat vilafranquina. Per això demanen a l’equip de govern que engegui amb la col·laboració de la resta de grups municipals un nou procés de participació, sense obviar els resultats del procés participatiu del 2006-2007, que es pugui aplicar a les obres a partir d’ara. Per tant, a partir de la segona part de la primera fase del projecte.

Per als tres grups, la urbanització de la llosa és “el principal repte urbanístic que té plantejat Vilafranca en els propers 25 anys perquè definirà una nova o una doble centralitat urbana” i consideren que “el futur urbanístic de la vila ha de ser decidit i participat per la ciutadania”.

També denuncien la falta de transparència de l’equip de govern en aquest tema i es fan preguntes sobre els interrogants que obren les actuacions que s’estan fent, començant pel cost total del projecte, el qual afirmen desconèixer.

CUP, ERC i Vilafranca en Comú s’han compromès a treballar plegats per assolir el procés participatiu, tot i que puguin tenir diferències en la seva visió del què hi ha d’anar sobre la llosa. Els tres grups municipals rebutgen “la política de fets consumats de l’equip de govern” i la volen contraposar a una manera de fer “més sincera, transparent i que tingui en compte el conjunt de la vila”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: