Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca vol demostrar l’efectivitat del sarment de la vinya com a recurs energètic amb el districte de calor de La Girada

Les obres per instal·lar una caldera de biomassa al costat de l’Arxiu Comarcal s’han iniciat fa unes setmanes i ja hi ha el clot on s’ubicarà la caldera i el dipòsit per emmagatzemar les restes de poda de la vinya que l’alimentaran.

La caldera ha d’entrar en funcionament a finals de desembre i subministrar d’aigua calenta l’edifici de l’Arxiu Comarcal, la llar d’infants El Parquet, l’escola Dolors Piera i el Centre de Recursos Pedagògics. També es deixarà preparada la instal·lació per quan l’institut de la Girada tingui edifici. Amb el projecte de l’anomenat Districte de calor de La Girada, l’Ajuntament de Vilafranca vol demostrar l’efectivitat de les restes de poda de la vinya, abundants i de màxima proximitat, com a recurs per a generar energia.

El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat ha avançat que el projecte del districte de calor va més enllà de la instal·lació de la caldera. L’ajuntament vol acabar “desconnectant” l’edifici de l’Arxiu, fent que sigui autosuficient energèticament. Per això prepara la instal·lació de plaques fotovoltaiques i es planteja la possibilitat d’aprofitar energia sobrant per incloure places amb punt de recàrrega per a cotxes elèctric a l’aparcament que hi haurà sobre la plataforma de les vies del tren, al costat de l’Arxiu.

El districte de calor de La Girada s’inclou dins del programa Vinyes per calor, que alhora està dins del marc del programa europeu LIFE.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: