Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha tancat la primera fira de les festes majors amb bones sensacions

140 professionals acreditats han participat a les ponències de l’àmbit científic, que han servit per analitzar en profunditat aspectes relacionats amb les celebracions populars, com la massificació o la convivència entre festes tradicionals i festes de nova creació.

Però al carrer, amb una vintena d’estands a l’àmbit firal i més de 33 activitats d’animació, arts escèniques i musicals, la fira ha estat viva durant tot el cap de setmana, aprofitant també l’impacte en volum de gent de les diades castelleres del Roser i Tots Sants.

Entre els expositors de la fira, hi havia diversos artesans, com l’escultora vilafranquina Dolors Sans, que ha pogut presentar a casa la seva amplíssima obra d’imatgeria festiva.

Un altre dels artesans presents a la fira era l’espardenyer Fèlix Balañà.

L’activitat de la fira ha anat més enllà de l’espai on estaven ubicats els estands, a la Rambla de Nostra Senyora. Allà i a tot el centre de Vilafranca s’han fet multitud d’activitats per a tots els públics: des del taller de circ fins a exhibicions com la de l’Esbart Dansaire d’Andorra La Vella o espectacles itinerants de diversa índole.

L’apartat musical de la fira, centrat en gèneres folklòrics, també ha portat a Vilafranca propostes diverses. El concert més multitudinari ha estat el de Germà Negre amb la cobla orquestra Selvatana i l’esbart dansaire Fontcoberta, que ha reunit a l’Auditori unes 300 persones.

Dani Caracola i Meritxell Gené són alguns dels noms que també han passat per la fira de les festes majors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: