Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú vol impulsar l’elaboració d’un pla de biblioteques i lectura pública davant les mancances actuals

El grup municipal de Vilafranca en Comú ha presentat a la resta de grups del consistori una moció per potenciar la lectura pública i el sistema bibliotecari local i comarcal.

L’objectiu és l’elaboració, per part d’una comissió heterogènia, d’un pla que regeixi aquests conceptes per al període 2016 – 2020 i que permeti acabar així amb els dèficits existents. Per la població que té Vilafranca i la seva condició de cap de comarca, hauria de tenir una biblioteca el doble de gran que la Torras i Bages actual i una segona biblioteca més petita que fes una funció secundària.
Vilafranca en Comú veu la biblioteca com un equipament de primer ordre per la seva funció de cohesió social, entre altres motius.

Des de Vilafranca en Comú temen que el projecte d’ampliació de la biblioteca Torras i Bages en el qual treballa l’equip de govern sigui un “pedaç” i reclamen una planificació a llarg termini.

Un cop elaborat el pla de biblioteques i lectura pública, Vilafranca en Comú proposa que una comissió de lectura pública en faci seguiment. Segons la Llei del Sistema Bibliotecari de Catalunya, cada comarca i cada municipi n’hauria de tenir una.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: