Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta al.legacions a la modificació del POUM pel tanatori

Vilafranca en comú planteja que cal fer primer el Pla d’usos del sector del carrer del Comerç abans d’aprovar la reforma del POUM per la instal·lació de tanatoris a la vila.

VeC ha presentat al·legacions al projecte de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha de permetre la instal·lació de tanatoris a la vila. Donat que el projecte es va aprovar inicialment en el ple municipal d’octubre i que per tant es preveu que prosperi, l’objectiu de VeC és que la reforma del POUM es faci de la millor manera possible i havent analitzat prèviament els usos de l’indret, la mobilitat i la compatibilitat amb les activitats de l’entorn.
El portaveu del grup municipal, Ramon Arnabat, assenyala en primer lloc que no hi ha una implicació real del govern municipal per aconseguir uns preus més assequibles de l’empresa funerària que presta actualment el servei de tanatori. D’altra banda, també apunta que el lliure mercat no garanteix una baixada de preus.
En les al·legacions, VeC proposa que necessàriament es realitzi un estudi de mobilitat de les zones on es podria instal·lar la infraestructura, ja que alguns dels indrets proposats no tenen servei de bus i són excessivament allunyats per accedir-hi a peu, i d’altres es podrien veure alterats per un increment de vehicles en el seu entorn.
Ramon Arnabat recorda que a l’espai del carrer del Comerç s’està pendent de desenvolupar un pla de millora urbana que ha de definir les característiques i els usos del sector.
El portaveu de VeC creu que un tanatori en aquest sector pendent de planificació podria comportar una situació complicada.
D’altra banda a les al.legacions VeC proposa que també es retirin del projecte algunes zones industrials que requereixen prèviament un estudi ambiental que garanteixi la compatibilitat d’una infraestructura de tanatori amb possibles usos industrials que s’hi podrien instal·lar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: