Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició ‘Els altres noucentistes’ reuneix obres de diversos museus per fer-se preguntes sobre el noucentisme

La mostra fa més d’un any que gira per diversos espais de la província de Barcelona i aquest dissabte arribava al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca. ‘Els altres noucentistes’ és una exposició que recull obres de diferents museus que formen part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Tres de les peces són de Vinseum i habitualment no es poden veure a les seves sales: es tracta d’una rajola de Xavier Nogués de principis dels anys 30, un dibuix d’Enric Casanovas del 1914 i un dibuix a l’aquarel·la de Josep Obiols de l’any 1920. D’aquesta manera, els comissaris de l’exposició han fet dialogar peces conegudes amb altres que no ho són tant.

Els comissaris de la mostra l’han pensat com a generadora de preguntes al voltant del moviment noucentista: què és, quins són els trets estilístics del grafisme noucentista si existeixen, si perdura o no l’esperit noucentista… El regidor de Cultura Raimon Gusi explicava la importància del noucentisme com a moviment cultural.

Aquesta exposició té un fil conductor temàtic que permet agrupar les obres en cinc grans àmbits: La Mancomunitat i el Noucentisme, El territori i la gent, L’exaltació dels oficis artístics, La impremta com a bell art i Cap a la modernitat. La mostra, que es podrà visitar a la seu de la Fundació Pinnae fins al 24 de gener, inclou un espai de documentació perquè el visitant pugui contemplar i aprofundir sobre el Noucentisme tot consultant una selecció de publicacions especialitzades sobre aquest moviment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: