Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 6a edició del Concurs ESPOT es consolida com a proposta creativa de referència en la lluita contra l’estigma de les malalties mentals

Més de 130 persones van assistir divendres a Vilafranca a la gala de lliurament de premis del VI Concurs ESPOT, un certamen d’espots publicitaris contra la discriminació en salut mental que organitza Obertament amb la col.laboració de les entitats locals Entrem-hi i El Turó.

La gala ha estat presidida per el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha assenyalat que la normalització està en mans de tots, apuntant que l’estigmatització del malalt mental també té un component classista i que també hi ha autoestigmatització per part del propi malalt i de la seva família.
Boi Ruiz també ha citat estadístiques: un 18% de la població associa malaltia mental a perill, associació que fomenten les sèries segons el conseller, un 24% no llogaria un pis a un malalt mental i un 28% no li faria una entrevista de feina.
L’entrega dels premis va ser el moment més aplaudit de la gala. El jurat del certamen va lliurar el primer premi a l’espot realitzat per Andrea Miñana, el segon premi es va atorgar a Rubén González i un espot de Marco Antonio Raya va rebre el tercer premi i el Premi Votacions Online. El guardó Especial Entitats va recaure en l’espot realitzat per l’Associació Cuida la Vida. Aquests quatre espots s’han repartit els 4.500 € d’aquesta edició, gràcies a la col·laboració de Janssen.
La gala va arrencar amb una xerrada sobre com el tractament de la imatge ens pot ajudar a crear continguts que defugin dels estereotips, a càrrec de Daniel Agudo.
El president d’Obertament, Xavier Trabado, insistia que la cura de la malaltia mental ha fet un salt qualitatiu en els darrers 40 anys, però falta trencar l’estigmatització que encara ara arrossega.
Trabado també va recordar que el Concurs ESPOT va néixer a Vilafranca, a iniciativa d’Entrem-hi i El Turó, i que Obertament, formada per els principals agents socials de la salut mental a Catalunya, estava satisfeta d’haver-se sumat i continuar la seva tasca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: