Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix una auditoria externa i que es depurin responsabilitats per recuperar la confiança en la Mancomunitat Penedès Garraf

Diversos representants d’Esquerra Republicana de Catalunya de municipis integrats a la Mancomunitat Penedès Garraf, encapçalats pels alcaldes de Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles, Pol Pagès i Rosa Maria Esteve, han expressat en roda de premsa el seu neguit pel funcionament de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Els republicans s’han referit a l’informe de la sindicatura de comptes del juliol passat, en el qual s’alertava, entre altres aspectes, que des de l’exercici 2005, la funció interventora havia estat exercida pel gerent de la Mancomunitat, fet que suposa una greu manca de segregació de funcions perquè la fiscalització i l’aprovació de les operacions recauen en la mateixa persona.

Pol Pagès i Rosa Maria Esteve van presentar el passat 5 de novembre una carta en la qual insten als responsables de la Mancomunitat a fer una auditoria externa, separar clarament les funcions del gerent i l’interventor i aplicar la llei de transparència. Els alcaldes republicans també demanen que es depurin responsabilitats per tal de recuperar la confiança en un organisme en el qual “hi creuen com a eina importantíssima per als ajuntaments”.

Des d’ERC han explicat que no volen ser còmplices de les irregularitats que hi puguin haver en el funcionament de la Mancomunitat Penedès Garraf.

L’informe de la sindicatura de comptes també assenyalava que alguns treballadors de la Mancomunitat cobren complements que no estan previstos en la relació de llocs de treball ni es troben regulats en el conveni i que tampoc no han estat degudament autoritzats. Segons l’informe, la Mancomunitat no va fer processos de selecció en la contractació de personal l’any 2012, i va vulnerar, per tant, els principis d’igualtat d’oportunitats.

Els representants d’ERC esperen poden aclarir tots aquests temes en el proper plenari de la Mancomunitat, que tindrà lloc l’1 de desembre a Canyelles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: