Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix que es faci el Pla de Millora Urbana del carrer Comerç, abans de plantejar la construcció d’un tanatori en aquest espai

Els 3 regidors d’ERC a l’ajuntament de Vilafranca han explicat les al.legacions que han presentat a la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovada amb els vots de CIU, el PSC i el PP per tal d’ampliar les zones on es pugui construir un nou tanatori.

En primer lloc, els republicans al·leguen que “hi ha un excés d’espais possibles” predeterminats, però tot i això expliquen que el govern contempla pràcticament només la zona del carrer del Comerç.
Com ja va manifestar en el ple, ERC s’hi oposa per diversos motius. En primer lloc, afirmen que aquest espai és una zona clau en el desenvolupament urbanístic de Vilafranca en els propers anys i a més, està pendent d’un Pla de Millora Urbana.
La regidora republicana Mònica Hill diu que fins que el Pla no en delimiti els usos que s’hi poden dur a terme, és del tot incongruent instal.lar-hi un tanatori.
Tampoc els serveix l’argument del govern que el tanatori podria obrir amb una llicència provisional i si el Pla de Millora Urbana el descarta, l’empresa tancaria i sense indemnització.
El govern de Vilafranca ha tirat endavant aquesta modificació del POUM perquè incomplia la llei ja que només es permetia que hi hagués un únic tanatori, un fet contrari a la lliure competència i per tant es produïa una situació de monopoli, i en segon lloc per l’interès d’una empresa per tal d’instal·lar-ne un de nou.
Els republicans valoren positivament que s’adapti el POUM per tal de complir la llei i acabar amb la situació de monopoli, però consideren que no és suficient que hi hagi una segona empresa, ja que pot acabar pactant preus o sent absorbida per l’actual. Per això, aposten perquè el segon tanatori sigui una concessió pública per tal que l’Ajuntament garanteixi uns preus justos i que no siguin “abusius” com ara.
Les al·legacions d’ERC també fan referència a la demanda de major participació ciutadana i veïnal i més enllà del tanatori reclamen un projecte global per a la zona del carrer Comerç, que englobi la cobertura de la via, Mas Rabassa i l’estació de bus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: