Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots acaben la temporada amb un clar intent de pilar de 7

Ahir els Xicots de Vilafranca van tenir l’última cita castellera de l’any a Altafulla, on es va celebrar la diada de la festa major de Sant Martí.

Per als de la camisa vermella aquesta actuació tenia una motivació especial perquè volien mesurar el pilar de 7 amb folre, que tant s’havia treballat les darreres setmanes i que no es va poder provar a la diada de la colla.
Primer, calia superar amb èxit l’actuació prevista, una clàssica de 8 amb canvis en totes les alineacions, pensant ja en possibles variants de tronc per a la temporada que ve i reservant en la mesura del possible els pilaners. El primer castell vermell va ser un treballat 4 de 8, segurament l’estructura més complexa pels canvis incorporats. En segona ronda es va descarregar un 3 de 8 de molt bones mides i bona execució. I el darrer castell va ser una torre de 7 sòlida, més pesada de l’habitual en els pisos inferiors.
La ronda de pilars, doncs, era el moment del premi. Tota l’expectació es va centrar en els Xicots, que intentaven per primera vegada el pilar de 7 amb folre. L’espadat va pujar finíssim i semblava possible, fins que l’anxaneta va iniciar la motxilla i es va desequilibrar. No es va poder carregar, però la colla va tancar la temporada amb una gran actuació i sabent que aquest nou repte és a prop.
Pel que fa a les colles que van compartir plaça amb els Xicots, cal destacar el 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers també van completar la torre de 8 amb folre i el 4 de 8, tot i que prèviament els va quedar en intent un 4 de 8 amb el pilar. La colla amfitriona, els Castellers d’Altafulla, no se van sortir amb la torre de 7 i van resoldre l’actuació amb la clàssica de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: