Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds se superen a ells mateixos i completen la millor diada de la història

Per primera vegada una colla castellera descarrega en una mateixa diada el 3de10fm i el Torre de 8 neta.

Els vilafranquins arribaven a Tots Sants amb deures pendents i amb la pressió de les colles grans que estan fent també una temporada memorable, però es van saber sobreposar a ells mateixos i van acabar la temporada, just abans de marxar a la Xina, amb la millor diada de tota la història. Si en d’altres temporades per “assegurar” sortien de quatre amb l’agulla aquest 2105 ha estat l’any del tres i en primera ronda van descarregar un 3de9 amb l’agulla que va servir per situar la colla allà a on volia arribar. Després havien de venir els grans reptes. A la segona ronda van encarar la dificilíssima torre de 8 neta. Castell que només els Verds han descarregat i que van tornar a completar en aquesta magnífica diada de Tots Sants. I quedava per a la tercera ronda el moment psicològicament més complicat. Tocava descarregar el 3de10fm, que enguany semblava que només podien carregar. En van desmuntar dos peus, i semblava que els nervis podrien amb la colla, però en aquesta ocasió al tercer peu va anar la vençuda i finalment la Plaça més Castellera va poder veure descarregar el 3de10fm. Amb els tres castells de gamma extra de gran dificultat els vilafranquins no en van tenir prou i , marca de la casa, van descarregar també un pilar de gamma extra, el de vuit emmanillat completant una diada indescriptible, la millor que s’hagi pogut veure mai per part d’una mateixa colla.
A més aquesta haurà estat la darrera diada amb el Pere Almirall com a cap de colla amb el final somniat. Almirall no destacava tan el fet dels punts sinó el descarregar quatre castells de la màxima dificultat.
El cap de colla va demanar als castellers de tronc agilitat en la baixada i deixar les celebracions per el castell desmuntat del tot, sobretot per agrair l’esforç del peu que ha estat treballant fins a l’extenuació tota la temporada.
Els Verds han tornat a protagonitzar, en el seu conjunt, una temporada inabastable per a les altres colles amb 64 castells de 9 o més pisos , 60 dels quals s’han descarregat. D’aquests 32 són de gamma extra. Per aquest motiu Almirall reivindica el conjunt de la temporada, davant dels que abans de Tots Sants posaven en dubte el nivell dels vilafranquins.
D’altra banda la Diada de Tots Sants va poder veure també dues torres de 9fm descarregades.
Els Castellers de Sants la van aconseguir en tercera ronda, desprès de desmuntar-la a la segona. Van acompanyar el gamma extra amb el 3 i el 4 de nou amb folre. Per la seva banda els Xiquets de Tarragona la van descarregar a la segona ronda.
Finalment cal destacar que els Capgrossos de Mataró van completar la tripleta màgica amb el 4de9f, el 3de9f i el 5 de 8, construcció aquesta darrera que no assolien des de l’any 2013, i a la ronda de pilars van afegir el de pd8fm, que van carregar per primera vegada al seu historial.
Els Castellers de Vilafranca han tingut el temps just de gaudir de la gran diada, i preparar les maletes, perquè 200 membres de la colla aquest matí de dilluns han pujat dalt dels autocars que els portaven cap a l’aeroport per viatjar direcció a la Xina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: