Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Verds presenten ‘Castellers de Vilafranca. Volum II’, un llibre complet i acadèmic que segueix la línia del primer volum

Els Verds presenten ‘Castellers de Vilafranca. Volum II’, un llibre complet i acadèmic que segueix la línia del primer volum

Ahir es va presentar a la sala noble de Cal Figarot el segon volum dels llibres que recullen la trajectòria dels Castellers de Vilafranca. El vicepresident de la colla Toni Rosell defineix l’obra com un “llibre complet i acadèmic” que segueix la línia marcada pel primer volum, tant a nivell de continguts com en el disseny.

‘Castellers de Vilafranca. Volum II. De les camises verdes als primers folres. 1957 – 1974’ recull aquest període de la història de la colla a través de 500 pàgines, 32 encartaments i més de mig centenar d’imatges. L’autor és Eloi Miralles, també responsable del primer volum, que ha seguit la mateixa metodologia que va aplicar a la segona part del treball anterior: recollir tota la informació possible de fonts diverses i posar-hi ordre. En aquest cas, el llibre comença amb la refundació de la colla després d’una parada causada perquè ningú se’n feia càrrec. L’alcalde de llavors Manuel Guilamany i el seu tinent d’alcalde Josep M. Saumell, el director de la ràdio municipal Alfons Chulvi i el cap de la policia Eustaquio Parrilla van ser els impulsors de la recuperació.

Com a exemple d’algunes curiositats que recull el llibre hi ha el dibuix de la faixa, obra de Pau Boada, una primera imatge en color de la camisa verda de l’any 1957 o un encartament dedicat a la transcripció del predicot que Ton Sabaté Mill va fer l’any 1973 a la festa de la colla.

Miralles ha avançat que hi haurà més volums i que el següent recollirà els vint anys que el Carles Domènech va ser cap de colla, del 1974 al 1994.
El llibre, com en el cas del primer volum, ha estat editat per Edicions i Propostes Culturals Andana i dissenyat per l’estudi de Martí Ferré i Agnès Simón Bildi Gràfiks.
L’obra té un cost de 40 euros per a castellers i socis. A les botigues es pot adquirir per 60 euros. Aquest divendres, la colla ha preparat un acte d’homenatge als castellers més veterans que tindrà lloc a partir de les vuit del vespre al Fòrum Berger Balaguer i allà també es podrà comprar el llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: