Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els lletristes han parlat de l’ús correcte de la llengua catalana a les cançons a la matinal “El català que ara es canta”

“El català que ara es canta” ha estat una matinal dedicada al model de llengua catalana de les cançons, les interferències lèxiques, l’àmplia gamma d’estils, l’acte de creació o la força de la cançó en la normalització d’una cultura i una literatura.

Entre els participants al debat hi havia el guitarrista de Lax’n’Busto Cristian Gómez Montenegro, que manifestava ser conscient de la responsabilitat que té escriure les cançons en català i parlava de l’equilibri entre fer servir un català correcte i no perdre un llenguatge viu.

Per la seva part, Anna Roig, lletrista d’Anna Roig i l’ombre de ton chien, explicava que es permet certes llicències a l’hora de comunicar una idea concreta. Per exemple, en alguna de les seves cançons es poden sentir les paraules “brinca” o “chiste”.

En qualsevol cas, els participants estaven d’acord en què el català és una llengua rica que els permet desenvolupar una forma d’art com la música.

L’acte, organitzat per la Comissió literària de l’Agrícol amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, tenia lloc dissabte a les instal·lacions de l’Agrícol i va comptar amb una ponència inaugural anirà a càrrec de Joaquim Vilarnau, fundador i membre del Consell de redacció de la revista Enderrock.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: