Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer cap de setmana del Most ha omplert les sales amb propostes com Mustang, el Brot o Jerez y el misterio del Palo Cortado

Un dels plats forts de la Secció Collita d’enguany, ‘Jérez & el misterio de Palo Cortado’, va aplegar divendres al Casal més de 300 espectadors, molts d’ells enòlegs, sommeliers i persones vinculades amb el món del vi; així com amants del vi i del cinema.

El documental, que es projectava al Most fora de competició, narra la història d’una regió vitivinícola elaboradora d’un dels vins espanyols més exportats i coneguts arreu. La sessió va comptar amb la intervenció d’Antonio Flores, enòleg de González Byass, que va resumir la pel·lícula i les emocions que desprèn.

La sessió també va comptar amb la presència de José Luis Jiménez, expert en la cultura del vi de Xerès i sobretot en el paper d’aquest vi en el cinema. Jiménez ha documentat la presència del Xerès en pel·lícules des del 1910 i explica que el major impacte es va produir entre els anys 30 i 50 a Hollywood.

També divendres s’estrenava la secció competitiva Brot, que és ja la vintena Mostra de Curtmetratges de Vilafranca.

La primera sessió de les tres que conformen el Brot 2015, que tenia lloc a Cal Bolet, també va omplir, amb uns 150 espectadors.

Les altres sessions del Brot tindran lloc dijous i divendres a les vuit a al Bolet.
Una altra de les activitats del Most aquest passat cap de setmana ha estat l’Hora del vermut d’ahir al migdia. Es feia a la Plaça Jaume I després d’una projecció a l’auditori de Vinseum amb la furgoneta del vermut Bandarra, de les caves penedesenques Martí Serdà.

Finalment, ahir a la tarda, la projecció de la pel·lícula francesa ambientada a Turquia Mustang, la segona Gran Reserva d’aquest Most, va omplir la sala Zazie quan encara quedava gent fent cua. Cine Club Vilafranca s’ha compromès a tornar a projectar la pel·lícula al febrer, un cop s’hagi estrenat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: