Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dotze escoles verdes catalanes, entre les quals la de la Ràpita, s’agermanen amb centres senegalesos

Aquest dilluns han començat les xerrades prèvies als dotze centres de Catalunya, entre els quals hi ha l’escola Sant Domènech de La Ràpita, als Monjos, per preparar el contacte. Hi participen també centres de de Sant Vicenç dels Horts, Cabrera de Mar, Ripollet, Esplugues de Llobregat, Tordera, Reus, el Vendrell, Tortosa, la Seu d’Urgell, Mollerussa i Artés.

Aquestes dotze escoles verdes catalanes han començat el camí per agermanar-se amb escoles de la regió senegalesa de Fatick. L’objectiu és enriquir el projecte d’Escola Verda, i es treballarà en paral·lel per aconseguir escoles més netes i sostenibles i, sobretot, alumnes més conscients de les problemàtiques ambientals i respectuosos amb el planeta.
A partir del mes vinent, aquests centres estaran en contacte a través de videoconferència i de les xarxes socials amb un calendari establert i treballaran per assolir els objectius concrets que hagin decidit prèviament.
El Departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar l’any 2009 la col·laboració amb aquesta regió senegalesa per explorar la possibilitat de treballar conjuntament per adaptar el Programa Escoles Verdes a la realitat del país. Actualment 17 centres d’aquest país africà ja són Escola Verda.
Aquest any 2015, com a continuació del projecte, s’ha previst realitzar aquests agermanaments, elaborar un dossier amb diferents dinàmiques per facilitar el contacte al professorat dels dos països i les accions que s’hi poden treballar per dinamitzar-lo, i elaborar un document explicatiu sobre la problemàtica socioambiental de la zona de Fatick per donar-la a conèixer entre l’alumnat català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: