Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà té lloc una jornada informativa sobre formació professional dual de comerç, logística, serveis socials, gastronomia i hostaleria a Alemanya

Aquest dimarts a les 7 de la tarda, l’Escorxador de Vilafranca acollirà una xerrada informativa sobre el programa de formació professional dual a Alemanya.

La jornada estarà conduïda per tècnics de l’Institut iDEA de Barcelona. Aquest institut s’encarrega d’informar, preparar i orientar a joves que desitgen formar-se a Alemanya.
El programa comença amb una selecció inicial de joves d’entre 18 i 27 anys que estiguin interessats en cursar un cicle formatiu dual de comerç, logística, serveis socials, gastronomia o hostaleria d’una durada de dos a tres anys a Alemanya. Com a requisit acadèmic cal disposar del títol d’ESO.
Els joves que hagin estat prèviament seleccionats seguiran un curs preparatori de 24 setmanes que es farà a Barcelona. A continuació passaran 6 setmanes de pràctiques en una empresa alemanya i posteriorment s’incorporaran a la plantilla d’aquesta empresa amb un contracte laboral d’aprenentatge de 2 anys a 3 anys i simultàniament cursaran el cicle formatiu de grau mitjà. Una vegada finalitzada la formació, si l’alumne vol tindrà grans perspectives de continuar treballant a l’empresa.
L’alumne disposarà d’una retribució mensual que li permetrà cobrir les despeses de manutenció durant els anys de durada de la mateixa.
Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. El curs passat ja es va portar a terme i van resultat seleccionats alguns dels candidats presentats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: