Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola s’ofereix com a territori d’acollida de refugiats

Per unanimitat del plenari municipal, l’Ajuntament ha decidit aquest dilluns oferir Olèrdola com a territori d’acollida de població refugiada víctima de conflictes armats.

L’oferiment també incorpora, a petició d’ERC, la creació d’una comissió municipal per organitzar la possible acollida de refugiats.
Una altra moció aprovada per unanimitat va ser donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular tramitada per a combatre la pobresa energètica. Per unanimitat també es van aprovar les mocions de lluita contra el maltractament a la gent gran, que incorpora la petició de crear un torn d’ofici als Jutjats de Vilafranca per a tractar aquests maltractaments; així com una declaració de suport al Correllengua.
Bona part del precs i preguntes del ple d’aquest dilluns es va dedicar a tractar la situació de les llars d’infants. Els grups de l’oposició van donar a conèixer que s’havien detectats “irregularitats” en la gestió de l’empresa adjudicatària i el govern va explicar que s’havia obert un expedient a l’empresa per requerir-li la documentació. En funció de la resposta a aquest requeriment, l’Ajuntament actuarà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: