Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exèrcit farà maniobres militars a Olèrdola durant aquest mes d’octubre

El Ministeri de Defensa ha comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola que durant aquest mes d’octubre unitats militars de l’exèrcit faran moviments al municipi.

Segons la comunicació rebuda per l’Ajuntament, els moviments es faran durant 13 dies diferents del mes d’octubre dins dels límits d’una propietat privada de l’àrea geogràfica de Sant Miquel d’Olèrdola, que no s’ha precisat. Les maniobres preveuen comptar amb 60 soldats adscrits a la caserna del Bruc de Barcelona i mobilitzaran a 4 camions lleugers i 3 camions pesats. Aquests moviment es planifiquen fer avui, també de dimarts a divendres de la setmana vinent i alguns altres dies fins el 29 d’octubre.
Segons indica el Ministeri de Defensa en les seu comunicat, les maniobres estan relacionades “amb la preparació de l’exèrcit atenent a la possible missió de participació en Operacions de Manteniment de la Pau i la Seguretat en l’àmbit Internacional” per afegir que “es realitzen sota el compromís amb la pau, la solidaritat i la cooperació entre els pobles”. El Ministeri també fa constar que els moviments es realitzen “dins del més escrupolós respecte al medi ambient i la protecció de la natura” amb “la certesa de que no suposarà cap tipus d’alteració en el desenvolupament de les activitats normals” del municipi.
Els Serveis Jurídics municipals estan estudiant les implicacions d’aquesta comunicació per fonamentar la possible reacció de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: