Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’àmbit firal, amb una vintena d’estands, complementa la fira de les festes majors de Vilafranca

La Rambla de Nostra Senyora acull des d’aquest matí la vintena d’estands que integren la fira de les festes majors de Vilafranca.

N’hi ha de diversos tipus: dedicats a donar a conèixer festes majors concretes, com la de Vilafranca o la de Sant Quintí, però també d’agrupacions com la del bestiari festiu o d’empreses dedicades a l’elaboració i comercialització de productes propis de la cultura popular i tradicional, com espardenyes o material de marxandatge.

L’àmbit firal complementa l’àmbit científic de la fira de les festes majors, que arrencava dijous a l’Escorxador amb ponències i taules rodones dedicades identificar problemes comuns a celebracions populars de tot l’estat i buscar-hi solucions. El fet que aquest divendres no hi havia escola, ha provocat que força famílies amb nens petits hagin passat ja a primera hora per la fira.

Divendres al matí, mentre acabaven d’obrir les parades, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha explicat que s’ha sentit sorprès positivament per l’àmplia participació en l’àmbit científic, fet que demostra l’interès que hi ha a l’entorn d’aquest tema. Regull també ha destacat la transversalitat de les celebracions tradicionals i populars com a un espai ideal per a la integració social. Regull, acompanyat pels regidors Raimon Gusi i Joan Manel Montfort, ha fet una visita a la fira.

La fira estarà oberta divendres fins a les vuit del vespre, dissabte de deu del matí a nou del vespre i diumenge de deu a set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: