Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Consells Comarcals de la demarcació de Barcelona es reivindiquen i demanen un finançament més just

Els presidents i gerents dels consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, es van reunir la setmana passada per constituir-se com a grup de treball per avançar i reivindicar el paper dels ens comarcals a Catalunya.

Per poder complir amb les competències que tenen assignades i poder tirar endavant projectes, necessiten millorar els seus recursos no finalistes. Els Consells Comarcals són l’administració que més serveis presta per encàrrec de la Generalitat. Progressivament s’han anat reduint les aportacions per a la gestió d’aquests serveis, amb la qual cosa les despeses estructurals que han d’assumir per prestar-los s’han vist incrementades. Paral·lelament, les aportacions del Fons de Cooperació Local de la Generalitat als consells no s’han incrementat i no s’han fet efectives des de fa 3 anys. Això comporta que els consells tinguin problemes de liquiditat que han d’afrontar amb els préstecs de Tresoreria de la Diputació de Barcelona.

Els presidents reclamen un increment dels fons de Cooperació Local per poder seguir prestant els serveis que la Generalitat els ha encarregat, i alhora consolidar els ajuts de la Diputació. A més, Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va demanar que s’estudiï un sistema de finançament asimètric que tingui en compte els serveis que presta cada consell comarcal, el nombre i la tipologia dels municipis de cada comarca i les característiques de cada territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: