Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca articula diferents eines per gestionar l’ajuda als refugiats provinents de l’entorn de la mediterrània

La Comissió de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca va ser convocada de forma extraordinària i urgent dimecres per articular la resposta de la vila i la comarca a la crisi migratòria que es viu com a conseqüència de la fugida de milers de persones de la guerra a Síria i d’altres conflictes en països de l’entorn de la Mediterrània.

La regidoria de Solidaritat i Cooperació ha impulsat aquesta convocatòria, sol·licitada per diverses entitats en l’acte realitzat a la plaça de la Vila dijous 3 de setembre. La convocatòria es va fer extensiva a les Associacions de Veïns de la Vila i altres entitats que no formen part de la Comissió habitualment i també al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per contemplar la projecció territorial de les propostes.

En el transcurs de la reunió a la qual van assistir una trentena de representants d’entitats i grups polítics municipals, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, va presentar un seguit de propostes i iniciatives impulsades des de l’Ajuntament, a les quals es van afegir d’altres presentades per les entitats assistents.

Entre d’altres propostes destaca l’adhesió de l’Ajuntament a les línies estratègiques plantejades pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb la Campanya de suport a l’acollida de Població refugiada en trànsit a Europa, víctima des conflictes armats a l’àrea mediterrània. Se centra, com diu Arroyo, en el suport als refugiats en la seva ruta per diferents poblacions europees, i la preparació també del que calgui per quan arribin a la nostra comarca.

Per altra banda es van donar a conèixer les diferents mocions que es presentaran al Ple de l’Ajuntament que aborden aquesta temàtica i en termes generals insten al govern central i al de la Generalitat a actuar en favor d’una acollida coordinada i eficaç dels refugiats que arribaran i de la millora dels dispositius i recursos per a atendre aquestes persones.

A la reunió es va posar de relleu les nombroses mostres de solidaritat de la ciutadania que a través de diferents mitjans està fent arribar diversos oferiments per a una eventual acollida de refugiats: allotjament, voluntariat, aportacions econòmiques, com recorda Arroyo.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca s’està treballant en la  sistematització del registre d’aquests oferiments ciutadans. Així mateix, des de l’Ajuntament també s’incrementaran de forma extraordinària per a aquest 2015, les aportacions anual que preveuen els convenis de col·laboració que té establerts amb Farmamundi i amb el Comitè Català de l’ACNUR. Cal recordar que aquestes organitzacions ja estan intervenint en els llocs d’arribada i de trànsit dels refugiats.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: