Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llambrusca Alzheimer Penedès fa una crida a no amagar la malaltia i a buscar ajuda

L’associació Llambrusca Alzheimer Penedès ha celebrat el Dia Mundial de l’Alzheimer reclamant més ajudes per fer front a una malaltia que és cara i reivindicant que no s’amagui i es busqui ajuda.

L’associació Llambrusca Alzheimer Penedès ha celebrat el Dia Mundial de l’Alzheimer reclamant més ajudes per fer front a una malaltia que és cara i reivindicant que no s’amagui i es busqui ajuda.
Àngels Cererols és la presidenta de Llambrusca Alzheimer Penedès, associació creada fa 13 anys.

Amb aquesta recomanació coincideix el Dr. Jeroni Muñoz, geriatra del Ricard Fortuny, que recorda que l’Alzheimer és una malaltia que supera el cuidador del malalt i les famílies implicades.

Amb motiu de la commemoració del dia internacional de l’Alzheimer, el Centre Ricard Fortuny va instal·lar una carpa a la Plaça Penedès on equip multidisciplinari de la Unitat d’Atenció a les Demències de l’Alt Penedès feia avaluacions i difonia la informació i els dubtes en relació a la malaltia i als recursos territorials d’assistència a les demències.

També Llambrusca va instal·lar la seva paradeta informativa a la mateixa plaça i per la tarda va celebrar un taller a 3 bandes on mostraven tres dels aspectes que treballen actualment per millorar l’envelliment: l’estimulació cognitiva, els records i les històries de vida i la intel·ligència emocional.

Amb l’experiència de més d’una dècada, Llambrusca ha anat canviant les seves activitats per adequar-les a les necessitats de la societat.

L’Alzheimer és una malaltia que dura uns 10 o 12 anys i de moment no té tractament efectiu, però el Dr. Muñoz confia que d’aquí uns 20 anys tindrà cura.

La malaltia d’Alzheimer és la demència neurodegenerativa més freqüent en els països desenvolupats. Els primers símptomes són la pèrdua de memòria i l’alteració de la conducta i la personalitat, tornant-se més irritables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: