Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Eulàlia Valldosera proposa fugir de la mercantilització i afavorir la reflexió del visitant en el projecte museístic de Vinseum

L’artista vilafranquina Eulàlia Valldosera va oferir aquest dissabte la seva visió particular de Vinseum dins del cicle Convidats a mirar, en el qual diversos professionals expliquen les seves percepcions sobre el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya des d’una perspectiva personal.

Valldosera va oferir una intervenció molt creativa, basant-se en com l’artista s’apropa als objectes i a l’entorn que l’inspira. Ella ve de família de pagès; per tant, els objectes que es poden veure a Vinseum li transmeten sensacions properes i relacionades amb la seva infantesa. L’artista, però, creu que estem una tendència perillosa de creure’ns tot el que està publicat o plasmat per escrit; de manera que la reflexió està conduïda i no es propicia que cadascú extregui les seves pròpies conclusions davant del que contempla.

Per a Valldosera, el cas concret de l’exposició actual de Vinseum transmet una “excessiva mercantilització”, amb la “reducció de tot un territori a un producte, el vi”. Des del punt de vista de l’artista, es podria centrar més el focus en qui produeix i com produeix el vi a través, per exemple, de les seves veus.

L’artista vilafranquina ha tornat a exposar a Vilafranca després de molts anys. A la Galeria Sicart hi té exposats els dibuixos previs a l’abandonament de la pintura “convencional” sota el títol Abans de la llum i ara prepara una intervenció artística, Vera Icon, que es podrà veure del 15 al 30 d’octubre a la Capella dels Dolors i que es basa en el diàleg entre dues verges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: