Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un Sant Fèlix que recorda una vinyeta clàssica de còmic amb un fons de color vermell és el protagonista de l’estampa del 2015

Els jardins de les caves Vallformosa a Vilobí del Penedès van acollir ahir al vespre la presentació de l’estampa de Sant Fèlix d’aquest any.

Els cinc administradors, Aida Gil, Ramon Güell, Anna Grabalosa, Miquel Àngel Salt i David Tudela, acompanyaven dalt d’un empostissat a l’autora de l’estampa, la jove vilafranquina Montse Català Meler, mentre l’obra d’art esperava davant seu ser descoberta, tapada amb una tel.la vermella.
L’Aida Gil va ser l’encarregada d’iniciar l’acte agraint el treball de l’artista, que l’ha realitzat en els darrers mesos del seu embaràs.
Tot seguit l’autora de l’estampa explicava que l’encàrrec de part dels administradors la va emocionar molt i que es va posar a treballar des de l’endemà de saber-ho. També confessava que ha estat tot un repte, sobretot pel record familiar, ja que la seva mare, l’artista Àngels Meler, ja havia realitzat l’estampa ara fa 23 anys.

Finalment va arribar el moment esperat. La descoberta de l’obra d’art que es repartirà com a estampa junt amb el programa de la Festa Major.

Es tracta d’una obra de format gran, de metre per setanta, realitzada en acrílic sobre tel.la. Criden l’atenció el fons de color vermell i una bafarada de còmic on Sant Fèlix exclama “Visca la Festa Major!”.
Una vegada descoberta Montse Català, va explicar que ha volgut triar un format gran i que desprès de mirar imatges del sant des de diferents perspectives va optar per pintar-lo vist de cara, amb una imatge directa i clara del sant. També va explicar el perquè de la imatge que recorda a una vinyeta clàssica de còmic.

L’original es traslladarà a un format més petit per fer l’estampa, de 50 per 70 centímetres. Serà un format més gran , però, que el de l’estampa de l’any passat. Van ser moltes les persones que no es van voler perdre l’oportunitat de ser els primers en veure la imatge de l’estampa de Sant Fèlix i que van anar a Vallformosa i que van felicitar l’artista per la seva obra.
Montse Català Meler té 32 anys i es dedica professionalment a l’ensenyament d’arts manuals. Actualment i juntament amb la seva mare i la seva germana Lídia, porten “El pinzell”, un lloc on donen classes de dibuix, pintura i costura a infants i adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: