Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix la Plataforma en defensa de l’accessibilitat, amb la vilafranquina Carme Garrido com a portaveu

Recentment s’ha presentat a Barcelona la Plataforma en defensa de l’accessibilitat, integrada per vàries associacions de persones amb diversitat funcional, entre les quals l’entitat vilafranquina Entre Tots. La Plataforma ha nascut per denunciar la discriminació que pateixen les persones amb algun tipus de discapacitat a l’hora d’accedir al transport públic amb normalitat.

La vilafranquina Carme Garrido exerceix com a portaveu de la nova plataforma i recorda que fa cinc anys, quan va néixer Entre Tots, la lluita per un accés igualitari al transport públic ja era un dels objectius principals del col·lectiu. Garrido diu que s’han fet passes endavant de forma simbòlica però alerta de que la realitat continua sent crua: les persones amb mobilitat reduïda no poden accedir a tren ni autobusos amb normalitat.

La Plataforma ataca l’àmbit del transport públic però també l’accessibilitat entesa en un sentit ampli. Tal com expliquen, l’únic que demanen és que es compleixi la llei.

Segons la plataforma, l’incompliment reiteratiu de la llei per part de les institucions públiques i les empreses concessionàries, fa que les persones amb necessitats especials “se sentin presoneres de les seves ciutats i, en molts casos, fins i tot de casa seva”. PLADEFACC adverteix que aquesta situació no permet un desenvolupament normalitzat de les seves vides a nivell social, laboral, formatiu, d’oci o de lleure i provoca un greuge comparatiu que fa que no puguin gaudir d’una vida digna i autònoma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: