Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern preveu ampliar la biblioteca Torras i Bages dels 700 metres quadrats actuals als 3.000 i convertir-la en referència comarcal

La biblioteca vilafranquina s’està sotmetent aquest estiu a obres de manteniment i millora de l’eficiència energètica però, a banda d’aquests treballs, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca preveu ampliar l’equipament i convertir-lo en referent durant aquest mandat.

Ja existeix un avantprojecte que la Diputació de Barcelona ha vist amb bon ulls i ara cal definir com s’assumirà el cost dels treballs, que se situaria entre els 4 i els 5 milions d’euros. L’avantprojecte contempla una ampliació tota en planta baixa que es faria on ara hi ha l’aparcament del carrer Ferran i inclouria un aparcament soterrat de dues plantes amb vuitanta places. El regidor d’Urbanisme Josep M. Martí afirma que és una obra complexa, pels desnivells que s’han de salvar.

Martí destaca la rellevància de l’ampliació, perquè la biblioteca passaria de tenir 700 metres quadrats a tenir-ne uns 3.000, amb sales a les quals es podria accedir des del carrer Ferran.

Encara no hi ha calendari per a aquestes obres d’ampliació, que no tenen a veure amb els treballs que s’estan fent aquest estiu. El regidor espera que, amb l’inici del nou curs, es pugui tancar la qüestió del finançament i començar a parlar de dates.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: