Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arribada de Sant Fèlix a l’església s’ha convertit en un acte previ més de la Festa Major

Des d’aquest divendres passat la imatge de Sant Fèlix ja torna a reposar dins de la basílica de Santa Maria.

Com marca la tradició, ha estat un any sencer a casa dels administradors de la Festa Major de l’any passat i restarà a l’església només els dies de la novena, per tornar novament a casa dels administradors de la festa d’enguany. Fins fa cinc anys el trasllat de casa de l’administrador a l’església es feia en furgoneta i amb discreció. Però els administradors van proposar fer un trasllat més festiu, tal i com es fa cada 10 setmanes de casa d’un administrador a l’altre. Primer va ser un trasllat a peu, amb gralles però en companyia de poca gent, i mica en mica s’ha anat ampliant. L’any passat s’hi va afegir algun coet i aquest any ja s’ha realitzat amb força seguici de gent i una entrada amb pirotècnia inclosa als campanarets de la façana principal de Sant Maria.
El Sant venia de casa del Raimon Mascaró i l’entraven aquest divendres passat a la nit els administradors de la Festa major de l’any passat.

El rector de Sant Maria, mossèn Jaume Berdoy, explica que l’arribada de la imatge del Sant a l’església és un moment de joia i alegria. També recorda que el cas de Sant Fèlix és dol tot original, és un cas insòlit d’imatge d’un sant que només es troba a l’església 9 dies a l’any.

Divendres els administradors de la Festa Major d’aquest any també es van fotografiar junt amb la imatge del Sant, primer el quintet junt i desprès amb familiars i amics propers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: