Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana de la festa major de Vilafranca no hi haurà mercat setmanal de dissabte, tal com va passar l’any 2014

El mercat setmanal dels dissabtes cauria en 29 d’agost, just quan arrenquen els actes principals de la festa major de Vilafranca. De manera que s’ha suspès la seva celebració, igual que va succeir l’any passat, quan Sant Fèlix va caure en dissabte.

El motiu principal és que tots els espais del centre estan ocupats per activitats de la festa, sovint amb la conseqüent instal·lació d’infraestructures.

Aquest matí de divendres, de forma excepcional, hi ha hagut mercat a la Rambla de Sant Francesc en coincidir el dissabte amb la festivitat de la Mare de Deu d’Agost. Les parades, moltes menys de les que són habituals, s’han ubicat a la rambla per entorpir el mínim possible les activitats de càrrega i descàrrega d’un dia laborable al centre de Vilafranca. Allà, el Pere Gili, paradista de fruita i verdura, comentava que hi ha hagut més gent de la que s’esperava, tot i ser mitjans d’agost i un divendres. També explicava que, de cara a la setmana de festa major, a ell i a altres parades d’alimentació, els hagués anat bé traslladar el mercat al divendres o al dijous.

Per la seva part, el Joan Ramon Cruz Picón, que porta una parada de roba al mercat de Vilafranca, explicava que no hi ha hagut massa moviment durant la jornada.

Cruz afegeix que l’estiu sol ser més fluix a nivell de vendes excepte la setmana abans que la majoria de gent marxi de vacances.

Els que no han perdut la oportunitat de vendre durant aquesta jornada extraordinària de mercat han estat els integrants del Ball d’en Serrallonga de Vilafranca. Ja fa dos mesos que posen parada al mercat i avui ho han tornat a fer.

Els Falcons de Vilafranca també han posat la seva parada al mercat. En aquest cas, aprofitant la proximitat amb la festa major.

Les entitats han complementat amb el seu marxandatge l’oferta de productes del mercat d’aquest divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: