Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cursos de formació ocupacional que s’han impartit a Vilafranca aquest any aconsegueixen bons índex d’inserció

Malgrat que moltes de les feines que aconsegueixen els alumnes són temporals, en part per la pròpia naturalesa del mercat laboral actual, l’índex d’inserció està sent força elevat.

Com explica la coordinadora dels cursos de formació professional del Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret de l’Ajuntament de Vilafranca Montse Muñoz, tota la oferta es basa en el sector productiu existent a la comarca i té com a objectiu qualificar persones que estan a l’atur i facilitar que trobin feina. El curs de Creació i Gestió de Microempreses és un dels sis que s’estan desenvolupant o que ja han acabat a Vilafranca i que estan subvencionats pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya. Muñoz destaca que el perfil dels alumnes és bo i això es nota en el resultat final.

El primer curs que va acabar va ser el d’Elaboració de Vins i Licors, amb un 70% d’inserció. També el de Socorrisme en instal·lacions aquàtiques ha finalitzat, en aquest cas, amb la totalitat dels alumnes treballant durant la campanya d’estiu a les platges de comarques veïnes i a piscines municipals. El curs d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar està a les acaballes amb possibilitat de que part dels alumnes s’incorporin temporalment a la plantilla de les empreses on han fet les pràctiques.

I, finalment, el d’Activitats Auxiliars de Magatzem també es troba a la fase final i, des de l’Ajuntament, calculen que almenys un 50% es podrà col·locar a les empreses de pràctiques o a altres empreses del sector. El dos cursos que queden per acabar són el de Gestió i Creació de Microempresa, que finalitza a l’octubre, i el de Cuina, que es clourà al setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: