Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

50 establiments comercials de Vilafranca ja s’han adherit a la jornada d’horaris europeus del 15 de setembre

Vilafranca es convertirà el dimarts 15 de setembre en la capital catalana dels horaris europeus gràcies a la campanya Canvia el xip, canvia l’hora que impulsen la UEP, Centre Vila, Comerç Espirall i l’Associació de Comerciants de la Girada.

A manca d’un mes per a la jornada, ja s’hi han adherit mig centenar d’establiments comercials.
El president de Centre Vila, Fèlix Hill, explica que els comerços i les empreses estan responent molt bé i està convençut que la jornada serà un èxit en aquests dos sectors.
Per posar en valor els beneficis de la reforma horària, les entitats organitzadores han programat activitats al carrer que es duran a terme entre les 6 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. Totes les activitats tenen com a objectiu el foment de la conciliació familiar, de les relacions intergeneracionals i l’impuls del voluntariat social. Així, s’organitzarà un taller de memòria amb persones grans que explicaran com ha canviat Vilafranca al llarg del temps a partir de fotos antigues; una passejada familiar en bicicleta; una exhibició-taller de bitlles catalanes; jocs familiars i tradicionals; un taller per aprendre a ballar sardanes i un taller de robòtica.

La campanya pretén que empreses, oficines, despatxos professionals i
establiments comercials compactin el seu horari laboral obrint abans o
tancant menys hores al migdia i finalitzant el seu horari entre les 6 i les 7 de la tarda.
La campanya també vol involucrar els restaurants perquè ofereixin àpats en horari europeu, tant al migdia com al vespre, i promocionant el consum de vi del Penedès amb una oferta especial de tapa + copa de vi per només 2€.
Fèlix Hill admet que és fàcil tenir èxit un sol dia, però canviar els horaris definitivament necessita la implicació de tothom.

La campanya Canvia el xip, canvia l’hora s’ha organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i de la plataforma Ara és l’hora. Iniciativa per a la reforma horària. Aquesta jornada del 15 de setembre serà seguida amb atenció des de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, que l’ha qualificada de prova pilot.
Un cop acabi la Festa Major, començaran a fer una difusió massiva amb 400 cartells i 4.000 tríptics de mà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: