Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Vilafranca demana unitat d’acció i no crear alarmisme en relació a l’hospital comarcal

El portaveu de l’equip de govern Aureli Ruiz i el primer tinent d’alcalde Francisco Romero han volgut explicar-se en relació a les dimissions en el si del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, l’òrgan que gestiona l’Hospital Comarcal, i les reaccions que s’han originat posteriorment.

El govern municipal es reafirma en el “compromís total” i la “prioritat clara” que representa un centre com l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per als ciutadans de Vilafranca i de la comarca. Francisco Romero ha dit que tant les dimissions com el procés posterior de substitució de càrrecs al consorci s’han desenvolupat amb normalitat i que els equips tècnics que permeten mantenir el dia a dia del centre es mantenen. Per a Romero, el que és important ara és que s’aportin els recursos per sortir de les situacions més deficitàries i, per aquest motiu, demana unitat d’acció política des del territori, però també des del Parlament de Catalunya.

Aureli Ruiz, que també és vicepresident del consell rector de l’Hospital Comarcal, ha dit que no s’ha de crear alarmisme a l’entorn d’aquest tema perquè els serveis i l’activitat es mantenen.

Ruiz apunta que ara cal afrontar i superar la situació actual de desgast econòmic, de menys inversió i recursos que, com no pot ser d’altra manera, “afecta anímicament” els professionals que treballen en l’àmbit de la sanitat.
Respecte la possibilitat d’unificar serveis que havia defensat l’exgerent, Ruiz ha dit que cal ser curosos però que, des de l’ajuntament, tenen clar que la prioritat ha de ser sempre l’usuari.

El portaveu de l’equip de govern també ha afirmat que els grups de l’oposició han estat informats en tot moment i que la informació econòmica del consorci es pot consultar a la seva pàgina web. Sobre el consell de Salut, els responsables municipals han dit que el convocaran de seguida que totes les persones que en formen part siguin nomenades.
Finalment, Romero i Ruiz han dit que al ple de dimarts vinent es nomenaran els representants de l’ajuntament al consorci, un del govern i un de l’oposició, i que esperen poder tenir un nou gerent el més aviat possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: