Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat aprova el Pla Parcial de la Rimbalda, a Pontons

La Comissió territorial d’urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament el Pla parcial urbanístic del sector de La Rimbalda, a Pontons, on es preveu desenvolupar una nova àrea residencial.

Aquest Pla incrementa els espais lliures i rebaixa la superfície de sòl d’aprofitament privat respecte el que preveien les Normes Subsidiàries del municipi.

La superfície de l’àmbit és de més de 235.000 m2 i se situa a l’extrem nord oest de Pontons. El sector està format per dos promontoris que envolten una vall on neix la riera de Valldosera. Es tracta d’una zona amb un escàs grau de desenvolupament, amb 42 edificacions disperses, accessos precaris i dèficit de serveis bàsics.

El Pla parcial aprovat manté el nombre màxim d’habitatges que va fixar la modificació puntual de les Normes Subsidiàries del municipi, un total de 235. En canvi, es redueix la superfície de sòl d’aprofitament privat, passant dels 142.591 m2 als 136.507 m2. Els habitatges es construiran en les vessants dels dos promontoris, aprofitant els camins existents.

Així mateix, els espais lliures públics s’incrementen dels 35.321 m2 a 39.111 m2, que se situaran al voltant del sistema hidrogràfic de la riera. Finalment, es preveu un vial de 8 metres d’amplada i es distribueixen espais per a l’estacionament públic al llarg dels carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: